Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Lite tips inför tävlingar

När gymnasten kommit upp i nivå att klara stegseriens steg 1 är det dags att börja tävla.

Den första tävlingen är ofta en hemmatävling, ibland genom vad vi kallar för träningstävling. Träningstävlingen sker under ordinarie träningstid men så likt en vanlig tävling som möjligt. Syftet med träningstävlingen är att få möjlighet att lära känna formerna för en tävling i en bekant miljö.

 

När det så är dags för att åka på en mer officiell tävling brukar vi i föreningen samlas vid hallen för gemensam avresa, detta för att i största möjliga mån kunna samåka och hjälpas åt med skjuts till gymnaster, tränare och domare som ska med på resan.

Vilka gymnaster som ska åka på tävling avgör tränarna tillsammans.

Faktorer som påverkar kan vara om gymnasten har hunnit lära sig sitt sitt program, vilka som behöver tävla av för att flytta upp en nivå i stegserien.

Till varje tävling behövs ett antal tränare som följer geymnasten. Klubben måste även bidra med en domare per ca 4 gymnaster för att få vara med i tävlingen och därmed avgör tillgången på domare och tränare antalet som kan åka på tävling.

 

Till tävlingen kan det vara bra att tänka på:

Tävlingsdräkt (se Kläder/tävlingskläder)

Klubboverall (se Kläder/tävlingskläder)

Vattenflaska

Håret uppsatt, tänk på att frisyren ska klara kullerbyttor både framåt och bakåt, två tofsar/flätor brukar funka bra. Lite glitterspray brukar vara populärt att toppa frisyren med.

En maskot i form av något gosedjur tycker många om att ha.

Lunch vid behov, det finns inte alltid möjlighet att köpa mat i hallen där tävlingen hålls. Mackor eller pastasallad brukar funka bra.

Frukt eller lättare mellanmål. Dagen är lång, innan tävlingen börjar har gymnasten både haft uppvärmning och förträning och kan behöva något enkelt att stoppa i sig före tävlingen startar.

För er som ska titta kan en extra tröja vara en bra idé då många hallar är ganska svala.

Många föreningar säljer fika och lotter, lite kontanter kan därför vara bra att ha med sig.

 

Målsättningen är att tävlande gymnaster ska få tävla 4 gånger per år, det kan ev bli fler tillfällen beroende på tillgång på tränare, domare och tävlingar.

 

För gymnaster som tävlar är tävlingsavgiften 250kr, där gymnasten får betala 150kr och föreningen står för restrerande 100kr.

Betalning sker på klubbens bankgiro 781-7133 före tävlingsstart.

Glöm inte att ange vilken gymnast det gäller.

Uppdaterad: 02 OKT 2015 22:46 Skribent: Anna Kry
IK Ymer Gymnastik

Kontaktinfo
IK Ymer - Gymnastik
Box 325
503 11 Borås
Tel: 0706-683883
E-post: This is a mailto link
 

 
 
Huvudsponsorer
 
 

Postadress:
IK Ymer - Gymnastik
Box 325
50790 Brämhult

Besöksadress:
Ymergården
50790 Brämhult

Kontakt:
Tel: 0706683883
E-post: This is a mailto link

Se all info